Waarom je baby huilt

Waarom je baby huilt

Weet jij waarom je baby huilt? Veel ouders niet, zeker niet bij een eerste kind. Dus vragen we dat aan het Internet, maar vaker nog: aan onze eigen ouders. En wat zeggen die?

Een baby huilt vanwege…

  1. honger
  2. een vieze luier
  3. slaap
  4. pijn

Voor de eerste drie mogelijkheden is er een oplossing: eten, een schone luier en naar bed. Maar als dat niet helpt? Heeft je baby dan pijn, en wat moet je daar mee? Je probeert te denken aan een oplossing terwijl je baby maar blijft huilen. En een half uur later ben je compleet radeloos want je kan je baby niet helpen, en daarom ben je een slechte moeder.

Echt waar? Zou dat het zijn?

slapende baby
Dit is toch wat jij ook wil?

De Taal van je Baby

Nee, dat is het niet. Je baby huilt want ze kan nog niet praten, alleen maar huilen en bewegen. Maar daarmee kan je baby in de meeste gevallen al vertellen wat ze nodig heeft. Dus als je de lichaamstaal, en het geluid wat ze maakt, kan herkennen, kan je daar op inspelen!

Stel je eens voor: hoe heerlijk zou het zijn als je baby een “ik heb honger”-geluid maakt en je hem een flesje kan geven? Geen huilen nodig, want jij weet waar je baby om vraagt! Of als de lichaamstaal van je baby zegt dat het bedtijd is? Dat is het ideale moment om het slaapritueel te beginnen (lees ook dit, dit en dit bericht) en je kind een gezonde nachtrust te geven.

Zou dat niet geweldig zijn? Zo hebben we de goedbedoelde, maar onvolledige raad van onze ouders niet meer nodig! Nee, we kunnen nu zelf kijken en luisteren naar wat onze kinderen te zeggen hebben, en voorzien in hun behoeften. Wat doe je zelf liever – vol liefde het verkeerde aanbieden, of je baby geven waar het zelf om vraagt?

Leer waarom je baby huilt

Ik kan jou de taal van baby’s leren. Niet alleen de soorten huiltjes, maar ook de lichaamstaal. En ik vertel je de belangrijkste punten van de achterliggende baby-psychologie. Als je mijn cursus gedaan hebt, herken je wat je baby nodig heeft. Zo kun je, zonder uren onzekerheid en twijfel, voorzien in die behoefte en heb je zelf meer tijd om te doen waar je mee bezig was. Met vriendinnen bellen, bijvoorbeeld, of een afspraak met de kapper maken. Daar word jij blij van, en dat is óók nodig. Want een blije mama zorgt voor een blije baby!

Wil jij weten waarom je baby huilt? Wil jij ook een ouder zijn, die met gemak hoort en ziet wat haar kind nodig heeft? Dan is mijn cursus “de Handleiding van je Baby” voor jou! Want daarmee kunnen jullie beiden met kennis en vertrouwen het grote avontuur van het leven tegemoet. Dus boek vandaag nog de cursus, mét extra korting!

Weet je het nog niet zeker? Neem dan contact met me op, zodat we samen jouw specifieke situatie kunnen bekijken.

Tot binnenkort!

Maar let op!

Met sommige baby’s die veel huilen is wel degelijk aan de hand. Ga dus, als je vind dat jouw baby veel huilt, in ieder geval naar de huisarts of het consultatiebureau. Ook al vinden ze niets, kunnen ze je tenminste wel uitleg geven en geruststellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.