“Doe ik het wel goed?”

De meeste ouders zijn totaal onvoorbereid op hun eerste kind. Dat ligt niet aan de ouders, zo is het het leven gewoon. Een geboorte is een enorm ingrijpende gebeurtenis: alle aandacht verplaatst zich naar je baby en niemand heeft je precies verteld wat je moet doen. Je voedt dus bijna instinctief op, waarschijnlijk zoals je zelf bent opgevoed. Zelfs als je ooit zei “Dát zal ik mijn kind nooit aandoen!”, doe je het misschien toch.

Als nieuwe ouder probeer je het zo goed mogelijk te doen, maar ben je onzeker. Je wordt overladen met ongevraagde adviezen en ervaringen van anderen. Naar wat luister je wel en naar wat niet? Waar doe je goed aan? Mijn coaching is niet bedoeld om een bepaalde opvoedstijl aan te leren maar om je bewust te maken van wat je doet. Durf vraagtekens bij je eigen gedrag te zetten en misschien verras je jezelf met nieuwe inzichten en onverwachte wendingen.

De voordelen

Er is een tijd geweest dat kinderen als volwassen werden beschouwd en ze ook als dusdanig veroordeeld werden. Nu weten we dat een kinderbrein pas rond het 20e jaar klaar is met ontwikkelen. Kinderen reageren op andere manieren dan grote mensen en hebben dus ook een andere benadering nodig. Ze beleven dingen op hun eigen manier. We hebben bijvoorbeeld geleerd dat lijfstraffen alleen maar voor angst en agressie zorgen. Die ontdekking riep vroeger bij veel ouders weerstand op. Want wat was dan wel een goede manier van opvoeden?

Afgelopen jaren is enorm veel onderzoek gedaan naar niet alleen het gedrag maar ook de fysieke ontwikkeling van het kind. Het is zonde als we deze nieuwe kennis niet gebruiken. Maar er is zoveel informatie dat je nooit alles zelf kunt lezen. Zeker als moeder van een klein kind ben je vaak al blij als je de afwas hebt kunnen doen. 

Mijn coaching wil kinderen en hun ouders de best mogelijke start geven, om zo het beste uit zichzelf te kunnen halen. Neem daarom vandaag nog contact op!

[pirate_forms]

Natuurlijk is alles wat we bespreken en schrijven volledig vertrouwelijk. Je komt niet op een mailinglijst terecht en ik zal je gegevens nooit doorspelen aan een derde partij of je ongewenste berichten sturen.


Workshops

Bewust Blije Babymassage

Babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage. Je hebt bewust, volledig contact met je baby en versterkt zo de geestelijke en emotionele ontwikkeling van jullie beiden. Héérlijk voor je baby om te ontvangen en voor jou om te geven.

Zo spelen babies

Deze workshop biedt ouders op een ontspannen manier een schat aan informatie in de meest onzekere periode van ouderschap. Je leert over de fysieke en mentale ontwikkeling van baby’s. Je wordt zelfverzekerder en kan sneller inspelen op je kind.